Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 14:55
Przeczytaj!

Oświadczenie KWW Andrzeja Wnuka

Szanowni Państwo poniżej prezentujemy oficjalne stanowisko Komitetu Wyborczego Wyborców Andrzej Wnuka.
Oświadczenie KWW Andrzeja Wnuka

Jesteśmy zasmuceni i zażenowani poziomem dyskusji, wprowadzanym przez Koalicję Obywatelską. Podkreślamy, że nasze działania nie łamią, ani nie naruszają prawa. Pan Prezydent Andrzej Wnuk popiera nas nie tylko wizerunkowo, ale też programowo. Zgodził się również na użycie swojego imienia i nazwiska w nazwie komitetu.

Odpowiadając na zarzuty zjednoczonej opozycji podkreślamy, że materiały reklamowe, w których Pan Prezydent Andrzej Wnuk popiera kandydatów na radnych z KWW Andrzeja Wnuka, zostały wydrukowane i rozdystrybuowane PRZED oficjalnym zarejestrowaniem kandydatury Pana Andrzeja Wnuka na prezydenta, z poparciem Prawa i Sprawiedliwości. Jest to jak najbardziej zgodne z prawem. Po oficjalnym zarejestrowaniu kandydata na prezydenta które nastąpiło w nocy z 17 na 18 września, bannery zostały usunięte z przestrzeni publicznej.

Nie zgadzamy się z  fałszywymi oskarżeniami Koalicji Obywatelskiej. Jednocześnie podkreślamy, że mamy zawsze na uwadze  dobro mieszkańców, które zawarliśmy w naszym programie wyborczym.

Piotr Małysz

Pełnomocnik wyborczy KWW Andrzeja Wnuka"

Podziel się
Oceń